Tadaaz Brugs DakcentrumDe baets
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

UEFA PLAYMAKERS DISNEY

September 2021 2e Editie!!!

 

Het is bewezen dat voetbal helpt om vriendjes en vriendinnetjes te maken, goed is voor het zelfvertrouwen en de gezondheid.

Nu wordt met UEFA en Disney ‘Playmakers’ een volledig nieuw trainingsprogramma gelanceerd waarmee we meisjes van 5 tot 8 jaar willen inspireren. Er worden nieuwe coachingstechnieken gebruikt en leren daarbij voetbal aan door storytelling. Met fantastische verhalen en personages van Disney.

VVC Beernem is één van de veertig Belgische clubs over het hele land die meewerken aan dit project.

“Het project UEFA Playmakers Disney is een zeer laagdrempelig project voor clubs om meisjes van 5 tot 8 jaar aan het voetballen te brengen. We willen hen betoveren met Disney en hun eerste basisvaardigheden van het voetbal. Maar de meisjes beleven vooral heel veel plezier en maken veel vriendinnetjes. Vriendschap is super belangrijk bij meisjesvoetbal.”

Playmakers is een van de eerste belangrijke en beslissende projecten die voortkomen uit de UEFA Women’s Football Strategy: Time for Action, die de UEFA beschouwt als een sleutelelement om een welbepaald doel te bereiken: de deelname van meisjes en vrouwen aan het voetbal verdubbelen tegen 2024. Deze strategie is ontwikkeld voor meisjes van vijf tot acht jaar die nog niet voetballen en zal een omgeving creëren waarin de verbeelding kan floreren wanneer een iconisch Disney-verhaal wordt verteld door middel van beweging en spel.

Thema 2021: FROZEN 2

Tijdens de edities 2021 wordt het iconisch Disney-verhaal “Frozen 2” verteld aan meisjes die nog niet voetballen door middel van beweging en spel.  

De toekomstige voetbalsters gaan epische scènes naspelen en de rol opnemen van enkele van de meest geliefde personages aller tijden, waardoor ze gezond en sterk zijn, vriendinnen maken, zelfvertrouwen krijgen en nieuwe vaardigheden voor het voetbal en het dagelijks leven leren. 

Meer info: sport.vlaanderen/sportactiviteiten/voor-elke-leeftijd-wat/multimove/

Neem alvast een kijkje op de video:

Wanneer? Vanaf 19 september iedere zondag om 09u30, dit 10 weken lang.

Waar? Sportpark Drogenbrood in Beernem.

Interesse?  Schrijf je in via onderstaande button.

Inschrijven